Minulle tärkeitä asioita

pihlajanmarjat1.jpg Näin näen nämä asiat…

Kunnan perustehtävä
on mielestäni peruspalvelujen ja hyvän elämän ja ympäristön turvaaminen.

Perusturva
ei saa jäädä muiden toimialojen jalkoihin, vaan resurssien jaossa on tärkeimmälle sijalle asetettava sosiaali- ja terveysalan tarpeet. Todelliset säästöt esim. lastensuojelussa ja omaistenhoidossa merkitsevät, että investointeja tehdään nyt. Nämä kulut maksavat itsensä takaisin muutaman vuoden päästä.

Selkokieltä hallintoon
kaipaavat kaikki kuntalaiset. Asiakirjojen, esityslistojen, budjettikirjan ja muun viestinnän pitää olla ihmisläheistä arkikieltä.

Vaikuttaminen
”Kun mielipidettä kysytään, sanokaa se.
Vaikkei kysyttäisikään, sanokaa silti.
Mielipiteen ilmaisemista ei kannata säästellä.
Se vanhenee ja muuttuu arvottomaksi.

Kansanliikkeet tarjoavat kaiuttimen ihmisen äänelle.
Ne syntyvät halusta ja tarpeesta sanoa,
puuttua ja vaikuttaa.
Kansanliikkeen sydämessä takoo usko siihen,
että me emme ole ulkopuolisia omissa asioissamme.”
(Eppu Nuotio)

Vasemmistoliitto
toimii kunnissa asukkaiden hyvän arjen ja mielekkään elämän puolesta. Muiden puolueiden ohjelmista en ole löytänyt vaatimusta sekä heikompien oikeuksien että ekologisten arvojen puolustamisesta. Siksi minun puolueeni.

Viestintä
Tiedonkulku on ensiarvoisen tärkeä demokratian osa. Avoimuus on arvo sinänsä. Oikean viestinnän avulla toteutuu tasa-arvo.

Ympäristö
on otettava huomioon kaikissa päätöksissä ja pitkän tähtäimen suunnittelussa. Ei ole sellaista toimialaa, jonka päätöksiin ja toimiin ei olisi ympäristövaikutuksia. Sama koskee hyvinvointia ja terveyttä. Mielestäni kaikissa päätöksissä tulisi kartoittaa vaikutukset hyvinvointiin, terveyteen ja ympäristöön.

Eläimet
Eläinten elämä on yhtä arvokas kuin ihmisten. Meillä ei ole oikeutta hyväksikäyttää eläimiä oman mukavuutemme raaka-aineina. Todellinen sivistys mitataan sillä, miten kohtelemme heikompiamme: lapsia, vanhuksia, avuttomia eläimiä.

niitty.jpgYmpäristön säilyminen on meidän käsissämme! (kuva: Vesa Nopanen)

Vastaa