Tshehovilaista tunnelmaa

tshehovilainen_kaisaniemi_joulukuussa2010.jpgKaisaniemen puisto 8.12.2010 -vaiko Tshehovin näytelmästä?

VR veti keskiviikkonakin aikataulut uusiksi. Helsingistä Hämeenlinnaan ei ollutkaan niin simppeliä kulkea, kun junat myöhästelivät. Kuitenkin aamuseitsemältä lähdin matkaan ja palasin kotiin (juna-juna-auto) puoli kymmenen maissa illalla. Hämeen Vasemmistoliiton vaaliohjelma nytkähti hyvin eteenpäin viime viilaukseen. Illalla tietenkin vielä tuli puhelimessa keskusteltua kunnan asioista. Se aiheutti heräämisen puoli kahdelta ja juuri sen, mitä ei pitäisi tehdä: aloin kelaamaan viime aikojen ongelmia ja haasteita. Uni kaikkosi ja huomasin vielä kolmen maissa laskevani, että vielä kaksi tuntia, kun pitää herätä…

Kyllä sitä sitten vain jaksaa, kun haluaa. Loppuviikko on mennyt samoissa merkeissä: junia odotellessa ja junissa odotellessa. Helsingissä kiipeillään lumivallien yli ja ihmetellään, miten täällä liikutaan rullatuolin tai lastenvaunujen kanssa. Tämä on kaukana esteettömästä liikkumisesta. Helsinki on kuulemma jo nyt kuluttanut lumenauraukseen yli budjetin. Eli viime talvi ei opettanutkaan mitään?

Kyllä se aina se perjantai on päivä, jolloin tuntee olevansa puhki ja poikki. Kiukkuinen väsymys ja apaattisuus junassa (joka oli n. 25 minuuttia myöhässä) sai minut uppoutumaan tylsään dekkariin, ettei olisi tarvinnut seurustella ystävällisen puheliaan kanssamatkustajan kanssa. Palelikin niin pirusti. Pyykkikonekin oli kotona sanonut sopimuksensa irti juuri sopivasti jouluksi. Inhosin aika paljon meluavia matkustajia (olen kaksi kertaa vaihtanut vaunua, kun en ole jaksanut kuunnella naapureitani). Ärsytti myös pysäköintitalon peilinliukas portaikko, johon kiinteistö ei ole vaivautunut laittamaan ritilöitä tai mattoja. Kiukustutti myös se, etten tajunnut hankkia kunnon talvitakkia silloin, kun oli aikaa olla ostoksilla. Ja sitä aikaa ei tulisi ihan heti. Myös kirjastosta valitsemani kirja suututti. Olin juuri lopettanut Leena Lehtolaisen mielestäni lapsellisesti kirjoitetun dekkarin (joita kaikki kehuvat) ja odotin Anne Holtilta parempaa. Hoh-hoijaa.

Hytisten kävelin Riihimäen Prismaan ja ostin itselleni ruisleipää lohduksi, koirille herkkuja. Sitten viereiseen Alkoon, josta hain glögiä (piparien ja homejuuston kanssa, jee!) ja pullon punkkua. Kun poistuin autolle, oli jotenkin turvallisempi olo. Täysinäisillä punaviiniä sisältävillä pulloilla on maaginen vaikutus ilmeisesti. Ja pesukonekin oli korjattu sillä aikaa.

2 thoughts on “Tshehovilaista tunnelmaa

Vastaa