Mummo lumessa

Ihan pokkana kirjoitin Facebookissa, että ehdin vasta myöhässä Lopen Eläkeläisten pikkujouluihin. Siitäkös vähän vinoiltiin. Että ollaan sitten jo eläkeiässä ja silleen. Itse asiassa piti Aino-Kaisan kanssa kiirehtiä sinne ihan tervehdys- ja onnittelukäynnille. Yhdistys täytti 35 vuotta ja halusimme tietysti olla mukana tervehtimässä virkeää joukkoa. No, kohtalo ja VR päättivät toisin. Aino-Kaisalle tuli tekninen lastenkuljetusongelma ja minun tuloni kaatui Valtion Rautateiden yhden junan vajeeseen eli juuri SE juna, jolla piti ehtiä sovittuun aikaan, oli peruttu (sen hirmuisen pakkasen -20 astetta vuoksi).

mukavien_mummojen_kanssa.jpg Meillä oli  niin mukavaa Riihisalossa

  pukki.jpg Ja pukki on pikku pakko pikkujouluissa

Mitäpä siitä. Riihisalo oli koristeltu uskomattoman tunnelmalliseksi. Ilmapiiri oli lempeä ja iloinen, myös tällaiselle kuokkavieraalle. Lankisen Seppo nauratti ja laulatti ja itse ehdin kahmia arpajaisvoittoja ja saada pukiltakin lahjan, vaikken niin järin kiltti tunnusta olleeni. Mukavaa väkeä ja oli hyvä, että kuitenkin menin paikalle viime tipassa! Ja kohtahan se on itsekin vuoro eläköityä, jahka tässä nyt täytetäään se Kataisen suunnittelema 85 vuotta.

juhlakalu.jpgMuka viiskymppinen kaataa juomaa

 taydelliset_naiset.jpg Täydelliset naiset: Malle ja Sirkka

Keskiviikkona ehdin vielä kokouksen jälkeen onnittelemaan hyvää ystävääni (ihan oikeasti tunnen tämän ihmisen…) Mallea, joka väitti täyttävänsä 50 vuotta. Vähän epäilin tätä faktaa, mutta mukavaa silti oli käydä kilistämässä ja nuuhkimassa pienen kissanpennun suloista turkkia. Se Fredi oli mainio miniatyyrikissa. Salminen näyttäytyi valtaisana järkäleenä, kun sieltä kotiuduin.

Naapurin Katri lahjoitti jokavuotisen joulukranssin oveeni ja itse aion jouluistaa kotini tänä itsenäisyyspäiväviikonloppuna. Joulukukkia, lisää kynttilöitä ja ehkä vähän piparintuoksua ja glögiä. Maanantaina kuohuviiniä ja linnan juhlia. Pitäisikö vielä myös perinteinen Tuntematon sotilas…? Onkohan se jo vähän liian kitschiä.

Hakaniemessä on jouluista ja tunnelmallista. Työpaikan jouluglögikutsut on lähetetty yhteistyökumppaneille. Kynttilöitä on ikkunoilla (ja palohälyttimet soivat rattoisasti)  ja torilla seisoo valtaisa joulukuusi.

saarikoskea_hakiksessa.jpgVladimir Iljitsh ei tykkää joulusta 

Ihan piruuttani työpaikan komerosta raahaamani Lenin-patsas kurtistelee työhuoneeni ikkunalla nyt kulmiaan tälle kapitalismihömpälle. Minä muistelen työpäivinä Pentti Saarikosken runoa ”Katselen Leninin pään yli ulos” ja katselen Leninin pään yli ulos Hakaniemen tuuliselle torille. Työtahti kohoaa potenssiin x viikko viikolta, mutta toisaalta joulurauha odottaa myös edessäpäin. Eteenpäin, sanoi se mummokin lumessa.

2 thoughts on “Mummo lumessa

Vastaa