Vasemmistolainen nainen tuli Vasemmistonaisten bileistä

ja on väsynyt! Vaikka täytyy häveten myöntää, että sinnehän jäi iltapippaloihin paljon talkoolaisia vielä töihin, kun poistuimme Aino-Kaisan kanssa neljältä. No, töissähän olin ja rajansa kaikella. Huominen viikon ainoana vapaapäivänä tulee varmasti ainakin puoliksi käytettyä Vasemmistoliiton hyväksi. Ja niinhän on just niinku pitääkin.

Vasemmistonaiset täytti 20 vuotta! Isot juhlat ja vielä juhlakokous, joka jatkuu huomenna ja jossa valitaan uusi puhenainen, kun  Minna Sirnö ei enää asetu ehdolle.

naisjuhlissa.jpg Tässä vastaanoton skumppatuokiolla Aino-Kaisa Pekonen, esinaiseni Helena Tikkanen ja takaa kurkkaa Paula Ruuth.

Minä nyt siellä myyskentelin lounaslippuja ja otin ilmoittautumisia vastaan enkä siis paljon ohjelmaa nähnyt. Kuulin kuitenkin iki-ihanan Kristiina Elstelän Piaf-laulut alas asti ja tapasin taas ah, niin monia Jyväskylän puoluekokouksen tuttuja. Mukana myös miehiä, ja olihan flunssainen puoluejohtajamme tuomassa tervehdyksen. Aamu-TV:ssäkin hän jaksoi skarpata, vaikka ilmiselvästi oli aivan hirmuisen sairas. Onko tämä nyt jotain äidillistä huolenpitoa – ei kai?

junassa.jpg blaa-blaa junassa… Kotiuduimme VR:n hellässä huomassa AK:n, Henkan ja Paavo-kuopuksen (joka ei todella ollut naisten juhlissa, vaan jolla oli omat kivat Hesassa samaan aikaan) kanssa.

Viikko on ollut melko haastava taas alkaen perusturvalautakunnasta ja piirihallituksen kokouksesta ja päätyen tähän lauantaityöhön, joka oikeasti onkin ilo ja harrastus. Riihimäellä kokoontunut piirihallitus (Hämeen vasemmistoliiton) sai kinkkisen tehtävän, kun vain yksi eduskuntavaaliehdokas puuttui listalta ja kandidaatteina esiintyi kokouksessa kaksi niin loistavaa ehdokasta, että osa jäsenistä aivan mykistyi tehtävän edessä. Toinen ehdokkaista oli nuori Antti Papinniemi, jolla oli erittäin analysoiva ja tietoinen ote nykypäivän osallistumisesta ja etenkin koulutuspolitiikasta. Toinen taas, tekniikan korkeakoulutuksen saanut, Norsunluurannikolta kotoisin alunperin oleva Sylvain Kipre, jonka sanoma oli myös todella aivan Vasemmistoliiton tavoiteohjelman suuntainen: yhteisöllisyyttä, pienyrittäjyyttä, monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Piirihallitus tuskaa tuntien sitten valitsi Sylvainin. Hämeen sivuilla artikkeli. Ei siksi, että ehdokas oli huono, vaan siksi, että molemmat olivat niin hyviä, että hienoinen plussa toisen hyväksi pudotti rajusti toisen lähes samantasoisen ehdokkaan hyvin kauas tavoitestatuksestaan. Lohduttaudumme sillä, että kakkonen eli Antti on kova nimi seuraavissa vaaleissa, ja sitä seuraavissa.

Huomenna sitten englantilaisten hedelmäkakkujen tekoa (kadehdi Rauni, kadehdi!) , saliurheilua ja laiminlyötyjen kiinanharjakoirien ulkoilutusta. Sekä tietty vähän tiedotteita maailmalle ja pöytäkirjaa ja sellaista… Nyt parit lasit uuden sadon Beaujolais-viintä, joka haisee kotiviiniltä, mutta jota on perinteisesti aina pakko maistaa, kun se saapuu kauppaan. Veikkaisin, että uni maistuu tänään. Ja jos Salminen alkaa kuleksia päälläni aamuviideltä, ulkoistan kissan. Huolimatta siitä, että ulkoistamiseen suhtaudun skeptisesti.

One thought on “Vasemmistolainen nainen tuli Vasemmistonaisten bileistä

  1. Hyvä on kadehditaan hedelmäkakkuja!
    Mutta minulla on kyllä joulunmenyy jo ruutu-paperille kirjattuna Ks.to hesarin ruokasivut esim.punajuurisalaatti ,joka nyt korvatkoon äidin ihanan rosollin.
    Meille nimittäin näyttää tulevan kaupunki joulu ,tytärkin viettää pyhät töissä.

Vastaa