Olen huolestunut

Itse nautin länsimaisen ihmisen, suomalaisen etenkin, aivan normaalista etuudesta. Olen kaverin mökillä, keskellä metsää, saaressa. Hiljaisuus on mykistävä, sade ropisee, kalat polskivat sääskien perään. Istun laiturilla enkä ajattele mitään. Se on parasta, mitä tänä kesänä olen kokenut.

Nyt asiaan, ei auta. Eilisten uutisten räikeä huippu voisi kyllä saada vaikka vuoden mediapalkinnon? Yle kuvaa Afganistanissa maasta pakenevia kansalaisia, jotka tietävät, miten taliban kohtelee länsimaiden palkkalistoilla olleita, yliopistossa opiskelevia naisia, yleensä tyttöjä ja naisia…

Samaan aikaan uusi persupuheenjohtaja kehtaa kateederiltaan julistaa, miten sosiaalista ja humaanisiin syihin perustuvaa turvapaikanhakua pitää vaikeuttaa. Ihmiset pakenevat henkensä kaupalla tavoittelemaan edes sellaista kotia, jossa ei tarvitse pelätä kuolemaa mielipiteensä takia! Tympääntyneen ikävästi hymyilevä rouva Purra on minulle moniin vuosiin kylmäävin näky politiikan näyttämöllä. Toivon todella, että hän katoaa sieltä nopeasti.

Ja eiköhän nyt ole aika odottaa, kun Kokoomus niin syleilee tätä uskomattoma ihmisvastaista perussuomalaislinjaa, että kohta saattaa vaikkapa joku kansanedustaja äkkiä miettiäkin ääneen, miten maahanmuuttopolitiikassa saattaa olla jotain pientä korjattavaa…

Tässä nähdään ero humaaniuden ja myös maailmanpolitiikan ja ilmastomuutoksen ymmärryksen suhteen. En millään usko, etteikö Riikka tiedä tai ymmärrä totuuksia. Hän vain käyttää niitä omiin tai puolueensa tarkoituksiin.

Kaiken huipusi kokoomukselaiset syyttävät hallitusta bensan hinnan korotuksista. Onneksi valveutunut kansalainen Aamupostissa kertoi, että öljyn markkinahinta nousee – suomalainen politiikka siihen ei niinkään voi vaikuttaa.

Nyt on Kokoomuksella paha tilanne. Ei voi oikein mistään valittaa, mutta valitetettava on, koska … hallitus… niin, miksi hitossa ne ei voi tehdä jotain isoa mokaa, johon tarttua? Kun tuo Marinin aamupuurokaan ei saanut tarpeeksi kansoja kaduille. Nyyh.

Vastaa