Mittumaari

”Minun mielessäni on juhannus,
ja kesä ja mittumaari.
Ja jos minä joskus itkenkin,
niin siinä on sateenkaari.” (Eino Leino)

Kesäyön unelmaa terassilla

Juhannus on meillä herttainen… Rauhallinen keskikesän juhla täällä Joentaan kylässä meneillään. Tänä vuonna ei perinteiden mukaan menty Helsinkiin, ei tullut vieraita, ei panostettu liikaa tarjoiluihin eikä stressattu. Aika täydellistä.

Touhukkaan alkukesän jälkeen on vihdoin aika vain olla. Katsella pihan kukoistavia kukkia (ja rikkaruohoja: Ogräset är också grönt, sanoo ruotsalainen!) ja nauttia oikeasta kesäsäästä, kuumasta ja kosteasta. Takana ovat vaalikiireet (nöyrästi kiitän uudelleenvalinnasta valtuustoon) sekä Avoimet puutarhat -teemapäivä, joka yllätyksekseni toi pihalleni noin 50 puutarhaihmistä katselemaan tätä rentoa ja villiä pihaani: https://www.avoimetpuutarhat.fi/puutarhat/mom_s_garden/

Mom’s Garden: Tervetuloa!

Puutarhapäivä oli ikimuistoinen. Paljon kivoja ihmisiä, paljon hyviä vinkkejä ja myös opittavaa – esimerkiksi pihallani kasvavien kukkien nimiä palautettiin mieleeni, sillä olenhan jo ison osan unohtanut! Nyt pidin oikein kirjaa vinkeistä ja talletan ne myöhemmin omaan puutarhamuistikirjaani.

Yksi vetäytymis- ja fiilistelysopukoistani

Juhannusta vietämme kaksin ja rauhassa. Vaikka olisikin ihanaa saada perhettä kylään, on tämäkin luksusta tavallaan: tehtiin Loppi-kierros Koski Cafen kautta Topenolle ja Vähikkälän kautta Ojajärvelle ja todettiin jälleen, miten upeassa paikassa saammekaan asua. Sitten naapurista noudettuja uusia perunoita ja oman pihan salaattia ja kylkeen graavattua siikaa. Kesäistä (=vanhahtavaa) musiikkia Yleltä, saunomista ja vain olemista.

Nyt koittaa juhannuspäivä hieman sumuisena vielä, mutta luvassa taas lämpöä ja lomailua. Yritän yhä pysyä oikeiden ihmisten rytmissä: viikonloppuisin ja juhlapyhinä lepäilyä ja vähän parempaa ruokaa, viikolla taas täysillä harrastusten kimppuun. Tosin kuntosali on saanut olla puolestani rauhassa jo lähes neljä viikkoa, mutta juhannuksen jälkeen palaan taas ruotuun. Toisaalta on tullut kilometrejä pihatöissä ja pyöräilyt Loppijärvelle uimaan ovat ainakin vähän pitäneet rapakuntoa loitolla.

Pionit juuri nyt parhaimmillaan

Nyt uuteen aamuun! Hyvää juhannusta Sinulle, joka tätä luet. Minä ryhdyn mansikkakakun tekoon.

Vastaa