Takaisin ruotuun

Maanantaihuominen tuo mukanaan valtuustoseminaarin, joka pidetään Eerikkilän urheiluopistolla tuolla Forssan seudulla. Päätin vastoin aikaisempia kokouksia jäädäkin yöksi tähän kaksipäiväiseen kunnan budjetin vatvomiseen. Ainahan sitä haukutaan, että siellä kuntalaisten verorahoja mällätään majoituksen ja hulppeiden ruokailujen myötä. No, ei kunta maksa juopotteluja ja hyvin usein näissä pitkissä sessioissa pääsee vaihtamaan mielipiteitä ja tutustumaan valtuustokavereihin ja virkamiehiin oikein hyvin. Se taas auttaa jatkossa asioiden läpivientiä ja myös nopeuttaa päätöksentekoa, kun voi jo etukäteen kysellä, miten jokin uusi idea voisi toteutua tai voisiko ensinkään. No tietenkin voi olla kateellinen valtuutetun ”ilmaisesta” lounaasta ja illallisesta. Mutta eipä tämä valtuustotyö mitään ihan herkkua ole, ainakaan, jos sen ottaa tosissaan. Tai liian tosissaan, kuten minä 🙂

Koti alkaa olla jo kuosissa. Lattiaa ei uskaltaisi naarmuttaa, mutta näköjään tuo vesiohenteinen ekologinen maali on yllättävän vahvaa. Kiss-koira on jo sitä testannut pehmolelunsa kanssa riehuessaan eikä mitään kynnenjälkiä kyllä näy.

 

Vastaa