Askellusta

Työpaikalla alkoi kampanja Walk4Life, jonka kunniaksi jokainen sai askelmittarin. Nyt kootaan tiimejä, jotka kisaavat, kenelle kertyy määräajassa eniten askelia. Kuulemma hyvät palkinnotkin häämöttävät houkuttimena.

Yritettiin Daven kanssa säätää mittaria mittauskuntoon. Tämä ponnistus uuvutti meidät täysin. Ohjekirjanen oli kaikilla mahdollisilla kielillä, joista suomenkielinen käännös tuntui eniten kelvottomalta. Ohjeviidakosta bongasimme kieltoja syöttää litiumparistoa lapsille, kiellon painaa yli 130 kg tai alle 30 kg, kiellon korjata laitetta itse, ohjeen olla liottamatta sitä bensiinissä. Askelpituus pitää ensin mitata ja tarkentaa laskutoimituksella. Ei saa kävellä ylihitaasti tai isossa joukossa. Älä heiluta tai roikota laitetta, älä polta tai pese sitä…Käytä tukevia kenkiä..

Askelmittari teki kyllä tehtävänsä. Tämä vei energiaa enemmän kuin jokapäiväinen kiipeäminen työpisteeseeni 8. kerrokseen. Ehkä joskus saamme sen siihen tilaan, että sillä voi myös mitata askelia.

Vastaa