Juoksuaika? Työaika?

Tänään taas juoksin matolla. Tosin tein myös tunti ja puoli kaikkea muuta. Se ei vakuuta. En ole ihan kympin kunnossa. Toisaalta, joskus menin Naisten kympille kylmiltäni ja pärjäsin hyvin. Nyt pitäisi ajatella että olen noin 30 vuotta vanhempi kuin silloin. Ja kaksi vuotta vanhempi kuin silloin kun viimeksi juoksin kympin. Ei pelota, mutta arveluttaa. Kilpailuviettini on aika laimea. Haluaisin vain kömpiä matkan läpi 🙂

Olen aika väsynyt vastuun kantamiseen. En niinkään itse oman elämäni ja perheeni tuomiin vastuisiin. Mutta vapaaehtoistyön ja poliittisen työn vaatimuksiin. Odotan, että näistä asioista joku tomerampi ottaa vastuun! Niitähän on.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että eläkeiän nostaminen on suuri erehdys. Miten paljon sukupolvemme onkaan tehnyt työtä! Itse olen ollut työelämässä enemmän kuin neljäkymmentä vuotta. Niistä kaikista ei lainsäädäntömme mukaan makseta eläkettä, koske en ole ollut silloin määrätyn ikäinen. Mitä hittoa!

Myös työaikaa pitäisi vähentää. Työelämän vaatimukset ovat nykyisin kohtuuttomia eivätkä ne tue laadun takaamista. Itse olen kokenut työelämän murroksen. Olen tehnyt pätkätöitä matkanjohtajana. Olen tehnyt tulkin ja kääntäjän töitä isossa yhtiössä vaatimatta mitään korvauksia iltatöistä tai pitkistä illallisista tulkkauksineen. Se on ollut minulle hyvää ja onnellista aikaa. Mutta olin nuori enkä tiennyt että minua käytettiin hyväksi siksi, että epätoivoisesti halusin sen työpaikan. Minä sen sain. Olen siitä ikuisesti onnellinen. Mutta oliko se oikein?

 

Vastaa