Hyvä päivä!

Joulun ruusut – valkoista sen pitää olla.

Ihana herätä siistiin kotiin! Eilen ahkeroimme, saunakin pesty puolison voimin. Olen ihan järjettömän tyytyväinen ja onnellisen rauhallinen pelkästä siitä ilosta, että kotona on kaunista. Ja kaunista on! No, ainakin omasta mielestäni. Ja sehän riittää.

Pinkkiä joulua olohuoneessa

Usein väheksytään esimerkiksi siivouksen merkitystä. Siivousalan ammattilaiset eivät saa ansaitsemaansa arvostusta. Kun itse on koko ajan poissa kotoa eikä ole aikaa paneutua kotiin, arvostaa a) aikaa, jolloin voi panostaa lähiympäristöönsä ja b) ammattilaisiin, joihin joskus pystyy turvautumaan ja tietää, että jälki on ihan professionaalista – kuten viimeksi kun sain ikkunanpesun niin huipusti, ettei tämä talo ole ennen sellaista nähnyt.


Jee, kohta on joulu!

Olen keskellä joulun alustaa, joka minulle on vuoden palkitsevinta ja onnellisinta aikaa, mikäli siihen vain on aikaa syventyä.

Tänään oli kuitenkin aika täydellistä. Heräsin ihan rauhassa. Aamupalalla luin Linnan ”Sotaromaania”. Sitten surffailin netissä ja bongasin monta linkkiä, joihin pitää palata myöhemmin. Salille – sielläpä olikin tunkua: yksin koko tunnin! Kirjastossa plarasin sitä sun tätä. Tarttui mukaan kaikenlaista; en tiedä, ehdinkö lukea. Tai haluanko. Nykyisin olen antanut itselleni anteeksi, jos joku kirja ei nappaa. Olkoon vaikka noopelisti: jos se sillä hetkellä ei tunnu hyvältä, annan olla. Eikös kirjallisuuden pitäisi tehdä lukijalleen hyvää? Noh, totta, sivistävä ja moraalia herättävä vaikutus todellakin on myös kirjallisuuden tehtävä. Jos en nyt sivisty tai pääse arvokeskustelun ytimeen, ei se minua kovin kiinnosta. Tässä iässä on varaa sanoa asioita.

Kiva kun naapureita kävi glögillä. On niin vähän tekemistä kylällisten kanssa. Olisin mielelläni britti, joka viettää joulua kutsuen naapureita kylään ja fiilistellen suvun kanssa lähipubissa.

Ruokavieraita

Mutta lunta sataa! Punatulkut ja tintit häärivät lintulaudoilla, fasaanit marssivat taas ruokailulle peräkkäin. Joka aamu löytyy peuranjäljet: hän kävelee sivistyneesti pitkin pihapolkuamme ja sitten tien reunaa alas kylälle.

Joulun seitsemäntoista kuusi.

Vastaa