Kasvissyöntiä

Jälleen kerran törmäsin ihmettelyihin, että miten oikein huolehdin kaikkien tarpeellisten ravintoaineiden saannista, kun elän pelkillä kasviksilla. Perusteellinen lääkärintarkastus paljasti kaiken olevan hienosti, ja lääkärin mukaan voin olla todella ylpeä kaikista mitatuista arvoistani, joihin  kuuluivat esimerkiksi verenpaine, hemogobiini, kolesteroli, maksa-arvot.

Tarvitseeko ihminen lihaa? Jos kaikki alkaisivat kasvissyöjiksi, olisi maailman nälkäongelmat ratkaistu. Suurin osa viljelysmaasta tuottaa rehua eikä suinkaan leipäviljaa. Eläimiä tehokasvatetaan ja hyödynnetään ikään kuin ne olisivat esineitä eivätkä tuntevia ja reagoivia olentoja.

Minulla ei ole mitään lihansyöntiä vastaan. Itsekin varmasti söisin hyvän pihvin, jos aivan sataprosenttisen varmasti tietäisin, että eläin on viettänyt hyvän, lajilleen ominaisen elämän ja kohdannut tuskattoman kuoleman. Tällaista takuuta ei juuri lähikaupan hyllyiltä saa.

Huvittava yksityiskohta on sekin, että ravintoarvoistani ja terveydestäni huolestuneet lihansyöjät lähes poikkeuksetta ovat itse ylipainoisia ja kohonneesta kolesterolista kärsiviä.

Vastaa