Pakkaspäiväkin on nautinto

Jumpperilikat nauttii lämmöstä

Kiva viikonloppu on ollut. Perjantainakin sain illallisen jopa kotiin tuotuna. Syötiin Jussin mademuhennokset ja valkosipulijuurekset eikä minun tarvinnut tehdä mitään muuta kuin kattaa pöytä. Lisää tällaisia ruokavieraita!

Nyt on vaalit puitu. Juuri äsken sain pikkukoiran houkuteltua sänkyyn teeskentelemällä, että alan nukkumaan. Koira kaivautuu peiton alle aina yöksi ja vinkuu, jos en ”ajoissa” lähde sänkyyn. Toistaiseksi tuntuu, ettei hän huomaa, että karkasin työpöydän ääreen. Niin, tällaisia pieniä haasteita… Iso koira on helppo. Hänelle riittää, että olen näköetäisyydellä tässä talossa.

Oli minulla skumppaakin vaali-illaksi, mutta minun onnekseni (koska yksin olen) piti tyytyä perjantaina ostetun kyykkypunaviinin loppuihin. (kyykky=kaupan alimman hyllyn halvimmat, suom.huom.) Olen silti sitä miletä, että Suomi sai melko asiallisen pressan, etenkin kun toinen kierros pudotti pois ehdokkaista ne, jotka eivät aja tasa-arvoa eivätkä kansainvälistä rauhaa. Onnittelut Stubbille ja ihan kyyneleiset onnentoivotukset Haavistolle. Ja ehdokkaiden kohtaaminen Haaviston kampanjatilaisuudessa oli hieno, arvostan tuota elettä. Mutta Pekka… mikä osaaminen nyt jäikään käyttämättä! Luulen, että hän kuitenkin pompsahtaa isona esiin taas jossain vaiheessa.

Mukava aurinkopäivä olikin tänään. Aurajoella ihmiset käyskentelivät jäällä. Minä en pystyisi joen jäälle, jos reunoilla näkyy vettä tai ainakin vetistä lunta. Mutta oletan, että kestäähän näillä keleillä. Tehtiin taas melko pitkä lenkki Kissin kanssa. Riitua kanniskelin neljän pikkulenkin verran, kun mummolla (siis Riitulla) eivät käpälät kestäneet viimaa. Kävin myös kirjastossa ja huomasin, miten koko kaupunki oli jotenkin vauhkona liikkeellä – vaalitko vai aurinko?

Posankan kankku huurteessa
Menee jatkoon: lohi-fenkolipiirakka
Sisustan niin paljon kuin pystyn:
joskus minulla ehkä on oma koti, jossa kaikki on just eikä melkein.

Taas meni päivä ja ohi monet asiat, jotka piti tehdä. Kunpa pääsisi tasapainoon siitä, että jotkin asiat tulee tehdä ja joistakin voi karsia ja siirtää, eikä maailma kaadu. Etkä ole huono ihminen, vaikka tänäänkin jäi jooga väliin. Huomenna taitaa jäädä myös aamukuntosali väliin, koska en ole nyt vielä nukkumassa.

Tänään olen kuitenkin saanut uskomattomia viestejä, en tuonpuoleisesta kuitenkaan. Vaan ihan Facebookin Italia-ryhmästä. Sieltä löytyi yllättäen taas paikkoja ja ihmisiä, joihin haluaisin tutustua. Ja sekin vielä, että houkutellaan ihan pidemmäksi aikaa sinne. Nyt lottovoitto tänne, kiitos.