Härkäviikot edessä

Iltalenkillä nähtyä

Tammikuun pitkiä ja tylsiä viikkoja on vanhastaan kutsuttu härkäviikoiksi. Pois juhlinnat ja herkuttelut, valkoista, kylmää, tasaista arkea.

Näinhän se arki alkoi meilläkin. Joulukuusi odottelee riisumistaan täällä Turussa. Kiss-koira oli innoissaan, kun täällä kaupungissa on niin paljon enemmän kiinnostavia tuoksuja ja vastaantulijoita. Putkimies kävi korjaamassa vuotavan vessanpytyn ja kaverit kahvilla. Huomenna taas Jokiniemeen ja valmistautumaan vielä yhteen herkkuateriaan, kun nuoriso tulee blinejä syömään. Eilen jonotin kaupungin asiakaspalvelussa tunnin ja illalla ruuvikone taas pörräsi, kun kaappia piti vähän tuunata ja vielä muutamia tauluja seinille. Eikä hommat tähän lopu, sillä jälleen unohtui ties mitä tavaroita, jotka piti ottaa mukaan. Ensi viikosta tuleekin tapahtumarikas, kun itsellä ja koiralla on hammaslääkäriajat ja ohjelmassa ”loman” jälkeen vihdoin keskittymistä kieliopintoihin ja liikuntaan.

Räntäsade on vaihtunut pakkaseksi, joka huomisesta vielä kiristyy. Puuhellassa ritisee tuli ja radiosta tulee varsinaissuomalaisia uutisia varsin varsinaissuomalaiseen tyyliin.

Rauhoittavat värit – kuin hiilipiirros: Aurajoella
Jouluvalot ja vanhat talot!