Äitienpäivää ja konmaritusta

Salmisen mielestä äitienpäiväkukat olivat erityisen herkullisia – etenkin nuo vihreät

Kiva äitienpäivä takana, vaikka kaikki eivät päässeetkään juuri h-hetkenä paikalle. Kuopus viivähti kiireisenä miehenä 2 tuntia lauantaina ja häipyi kavereilleen ja siitä Seinäjoelle. Saara ja Dan olivat sitten sunnuntaina ”iltapäiväteellä”. Oli voileipäkakkua ja italialaista sitruunajuustokakkua. Ihan ite tein!

Niin, ehkä äitipäivänä pitäisi lojua sängyssä ja odotella kahvitarjotinta ja kuoharia sänkyyn. No en jaksa! Rakastan ruoanlaittoa ja suunnittelua. Voileipäkakku on vähän työläs, mutta siinä saa käyttää luovuutta. Olisiko urani ollut kiinnostavampi kondiittorina? Ei olisi. Ruoanlaitto ei saa olla työtä, ainakaan minulle. Se on taidetta ja rentoutumista. (Inhoan tv-kokkikilpailuja, joissa hosutaan sinne tänne ja kaikki pitää tehdä nopeasti! Ruokaa pitää saada laittaa rakkaudella ja hartaasti. Välillä ehkä kaadetaan viiniä kastikkeeseen antamaan makua, välillä ehkä kokille lasiin antamaan lisää tunnelmaa…)

Voileipäkakku alussa… ja lopussa:

Mitä Konmaritus tarkoittaa?

Konmarituksen pääideana on luopua kaikesta turhasta ja säilyttää kotonaan vain ne asiat, jotka tuottavat iloa.
Marie Kondo

Olen siis konmarittanut viimeiset viikot, välillä kiihkeästi, välillä vähän ja leppoisasti. Niin paljon tavaraa ihmiselle on kertynyt!

Pidän tavaroista, kauniista esineistä ja vanhoista astioista, joissa on historiaa ja kaunista muotoilua. Olen myös huomaamattani kerännyt sellaista, mitä en todellakaan enää tarvitse. Ja onhan tyylikin muuttunut vuosien mittaan. Vaikka olen viime kesänä tyhjännyt kokonaisen varasto turhasta ja muuttanut sen työhuoneekseni, on talossa vielä viisi huonetta, keittiö, kylppäri, kolme ulkovarastoa, kaikki täynnä monenlaista turhaa.

Ne tavarat, jotka eivät tuota siis iloa eivätkä ole olleet käytössä kenties vuosiin saavat pikkuhiljaa etsiä itselleen uuden kodin. Miten vapauttavaa! Mitä tekee 2 hengen talous 15 pussilakanalla tai 30 käsipyyhkeellä? Tai komerollisella mattoja ja kukkamaljakoita? Ei yhtään mitään.

Olen ihan innostunut, vaikka kai minun tulisi voihkia, miten iso homma edessä onkaan. Ehkä saan tavaroita poistettua kirpputorille, Tori.fi-palstalle tai Facebookin ryhmiin niin paljon, että kohta voin muuttaa pieneen yhden huoneen ja keittiön vanhaan ja tunnelmalliseen (ränsistyneeseen?) taloon meren rannalle.