Mitä hittoa!

Juuri niin – samaa kysyy kissa Salminen: WTF – mitä hittoa täällä tapahtuu? Miksi Yhdysvaltoja sanotaan vapaaksi ja demokratian edelläkävijäksi, kun koko valtio on rakennettu vääryydelle, missä tuhottiin alkuperäiskansojen luonto ja otettiin parhaimmat palat maata heiltä pois? Ja kun sitä maata johtaa tollo, joka yllyttää kansaa väkivaltaan ja valehtelee niin ettei oma mediatalonsakaan ilkeä kaikkea julkaista? Miksi puolet amerikkalaisista pelkää kunnon terveydenhoitoa, köyhien auttamista, koulujen turvallisuutta ja tervettä luontoa kuvitellen tämän kaiken vievän neuvostososialismiin ja äänestävät siksi tuota samaa mielipuolta?

Miksi uskonnon varjolla teloitetaan Euroopassa umpimähkään tavallisia ihmisiä vain koska he julkaisevat faktoja tapahtuneesta? Minkä tähden kiihkoilijat kuvittelevat jumalan pillastuvan totuuden puhumisesta? Eikö heidän jumalallaan ole huumorintajua?

Pitäisikö uskonnot kieltää? Niistähän suuri osa maailman kärsimyksistä on lähtöisin. Ristiretket, noitavainot, lasten ja naisten pahoinpitelyt ja vaientaminen, sodat, erilaisuuden tuomitseminen. Onko buddhalaisuus ainoa lempeä uskonto, jonka nimissä ei tehdä pahaa? Ei varmaankaan, kaikkien uskontojen nimissä tehdään sitä yhtä, jonka ne kieltävät: syntiä!

Mistä Päivi Räsästen kaltaiset ihmiset ovat saaneet mandaatin sanoa, mitä Jeesus tai jumala tarkoittaa? Aikamoista ylemmyyttä ja vihanlietsontaa rakkauden ja jumalisuuden nimissä. Voin pahoin…

Kristittyjen ortodoksisuus tuntuu suorastaan hilpeältä, kun luterilaisia menoja vertaa kauniiseen kreikkalaiskatoliseen kirkkolauluun. Mutta missä ovat ortodoksien naispapit ja homoliittoihin vihkimiset? Ei sieltäkään löydy täydellisyyttä.

Jospa vastaus löytyy omasta mielestä, keskittymisestä ja meditaatiosta. Keskittyisimmekö antamaan huonojen ja vihaisten ajatusten tulla, ajattelisimme ne pois ja sen jälkeen olisimme vapaita katsomaan kaikkea hyvää, mitä on. Ja kenties tekemään töitä, että se hyvä lisääntyisi?

Eipä tässä valaistumista oikein saa aikaiseksi näillä pohdinnoilla. Jossain on jotain suurempaa ja sen voi uskoakseni tavoittaa ilman ahtaiden uskonnollisten sanahelinöiden toistamisella. Ehkä se on omassa sisimmässä.

Korona voisi kenties auttaa keskittymään ja kurkistamaan siihen sisimpään.