Loppi, hyvä paikka yrittää ja asua

Kokoomus & kumppanit kimpaantuivat pääministerin pohdinnasta (siis oikeasti, vasta pohdinnasta) onko irtisanominen Suomessa liian helppoa. Nalle Wahlroos uhkailee tehtaiden sulkemisella, jos yrityksiä ei tueta tarpeeksi. Onko tämä oikeaa isänmaallisuutta? Suomalaisen tuotannon puolustamista? Ei ole, lapsikin sen ymmärtää.

Uhkailu on aika lapsellista ja paljastaa taustalla siintävän mulle-enemmän-ilman-estoja -politiikan. Vaikka se ei politiikkaa olekaan, mutta sen ovat muutamat poliittiset ryhmät ottaneet esityslistalleen.

Tämä on sitä lapsellista itkua, jota tämänkin kunnan paikallispolitiikassa näkee. Että paikallisia yrityksiä ei tueta! Miksi paikalliset valtuutetut tekisivät päätöksiä vastoin oman kunnan yrittäjien etuja? Näin kuitenkin päätökset markkinoidaan. Ei ole mitään tietoa tai tutkimusta tukemassa väitöstä, että valtuusto kampittaa paikallisia yrityksiä. Päätöksissä on aina (AINA) oman kunnan etu edellä. Ihmeellistä on se, että jotkut valtuutetuista eivät osaa vaikutusarviointia. Mitä tämä päätös tarkoittaa: yrityksille, taloudelle, asukkaiden arkielämälle, luonnonsuojelulle ja sen helppoudelle… Lista on pitkä, mutta sitäpä eivät kaikki jaksa käydä loppuun asti.

Hyvä essimerkki on Ojajärven kaava, jossa UPM:n omistamalle alueelle nyt suunnitellaan rakentamista. Asia on vielä valituksineen kesken. Valtuustossa syksyllä kolmasosa vastusti kaavaa ympäristösyistä. Kaksi kolmasosaa oli tyytyväisiä UPM:n omistajatahtoon. Tekemääni vastaesitykseen yhtyi 9 valtuutettua. Kuitenkin edes kolmasosa ehkä oli lukenut taustapaperit.  Anteeksi vain, mutta ihan oman kokemukseni mukaan tuli mieleen, ovatko kaikki valtuutetut lukeneet pitkät dokumentit kaava-asian taustalla. Nehän ovat niin tylsiä juttuja! Faktaa on kuitenkin, että Suoen Luonnosuojeluliiton listalla oli juuri kyseisen alueen säilyttäminen ja suojelu. Tykyttääkö omatunto, sinä luottamushenkilö? Entä ympäristölautakunnan jäsenet?

Olen todella pettynyt siihen, miten ”meidän Loppi” -asia käsitetään. Sehän ei ole sitä, että kaikki alueellinen yritystoiminta on hyvistä, ja kaikki muu pahista. Ja se, että hehkutetaan oman paikkakunnan ihanuutta, tarvitsee myös faktoja ja näkyvi vastauksia siihen, miksi juuri Loppi olisi hyvä paikka asua.

Olen hyviin tyytyväinen, entisenä markkinointia työstäneenä, Lopen markkinointiin, joka nyt on vilkastuttanut tonttikaupan. Hyvää työtä ovat tehneet Eija ja Mikko. Odotan kuitenkin, että projekti jatkuu – ei pelkästään yksittäisinä tonttikampanjoina vaan myös jatkuvana tiedotuksena tämän upean asuinpaikan olemassaolosta.

Hyvä Me!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyvä Loppi!

t. Marianna Rautiainen
Lopen Vasemmistoliiton puheenjohtaja